Vegard Aas med to klasseseiere i Oslo

osloost_1_8jun13

Avbalanserte Bolkesjøskyttere før skyting under stevne hos Oslo Østre Skytterlag. Vegard dro til med klasseseier og 339 poeng etter omgang. Han landet på 240 etter 25-skudden og viste at han hadde nervene under kontroll. Det holdt altså til en klasseseier i klasse 3. May Lise endte på en 16 plass med henholdvis 227/320. Det deltok totalt 24 skyttere i denne klassen. Hølje Kjell valgte å stå over omgangen etter en litt svak runde der han endte på 228. Det endte da med en 27 plass av totalt 32 i klasse 4.
Erik skjøt i junior-klassen og endte på 236/329 – noe han ikke var helt fornøyd med. Han rotet det litt til for seg med en 7’er og en 8’er på siste 6 kneskuddene… og da er løpet kjørt i denne klassen, for her er det ofte bare antall innertiere som skiller de første plassene.

erik_8jun13

Dagen begynte tidlig for Hølje Kjell, May Lise og Vegard. De startet fra Bolkesjø kl 06:00 med kurs for Skedsmo. Her endte Vegard på 233 og en 3 plass og May Lise på en 4 plass med 230. Det ble ikke skutt omgang under dette stevnet. Hølje Kjell skjøt seg til 233 i klasse 4 og med det fikk han en 11 plass. (Fullstendige resultater fra Skedsmostevnet finner du her)

Deretter gikk turen videre til Rælingen. Her skjøt Vegard seg rett til topps og ble klassevinner med poengsummen 233/330. Det spøkte riktig nok litt for Vegard en stund, da Kristina Olsen fra Rælingen skytterlag klinket til med hele 241 på de første 25 skuddene og gikk rett opp i ledelsen, men hun valgte åpenbart å stå over omgangen og dermed spolerte hun sine sjangser til klasseseieren totaltsett. May Lise endte her på en 4 plass med poengsummen 227/320. Det var bare 6 skyttere i klasse 3 på dette stevnet.
Hølje Kjell fikk en 13 plass i klasse 4 (av totalt 26 skyttere) med poengsummen 226/322. (Fullstendige resultater fra Rælingen finner du her)

Neste stevne i rekken denne dagen var Oslo Østre som er omtalt over. Her kom også de som ikke hadde giddet å stå så tidlig opp for å slå seg i hop med resten av Bolkesjø-gjengen. Morten og Erik hadde tatt turen rett hit og skulle selvsagt bli med videre til dagens siste stevne på Løvenskjoldbanen i Bærum. (Fullstendige resultater fra Oslo Østre finner du her)

På Løvenskjoldbanen, hos Skarpskytten Skytterlag, ankom vi 10 minutter før skytetid og stresset var synlig. Men igjen leverte Vegard gode resultater og endte på en flott 2.plass med 232/331 av totalt 18 skyttere i klasse 3. May Lise endte på en 10 plass med 227/322, og Hølje Kjell skjøt totalt 322 etter omgang og endte på en 17 plass av 34 deltagere. Erik endte på en 13 plass av totalt 16 juniorskyttere, og det var igjen andre kneskyting som dro ned poengsummen. Erik endte på 335 og var vel egentlig passe fornøyd med det. (Fullstendige resultater fra Løvenskjoldbanen finner du her)

Jens_stoltenbergMen en litt spesiell sak hendte likevel her på Løvenskjoldbanen, for da Erik skulle inn på standplassen, som eneste skytter på dagens siste lag på 100 meter, kommer det en fyr gående mot bilen sin. Bilen var en feit svart Merceds som hadde rygget helt inn i passasjen ved standplassen, så det var trang for gutten med stive skytterklær, veska stapp full av skarpe skudd og med Sauer-rifla i handa… Og hvem er det som runder hjørnet på bilen rett foran nesa på’n, – jo selveste Statsminister Jens Stoltenberg og 2 livvakter – nå på ca 1 meters hold. Sjelden eller kanskje aldri tror jeg fremmede med skarpe skudd og med rifle i hånd har vært så tett på Statsministeren…
Jens hadde vært på banen og tatt skyteprøven for storviltjegere. Det hele varte selvsagt bare noen sekunder før Jens hadde tatt plass bak sota ruter i sin skuddsikre sta(t)sministervogn, men det ble uansett en stor opplevelse for den unge Bolkesjø-skytteren.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Rapporter fra stevner, Resultater. Bokmerk permalenken.